Predsednik AZS

Roman Dobnikar, predsednik Atletske zveze Slovenije (Foto: Vid Ponikvar) Dovoljenje za fotko!!!

Leto 2017 bo za slovensko atletiko posebno in izjemno pomembno v več vidikih. Naši atleti so že pričeli z nastopi na največjih tekmovanjih evropskega in svetovnega nivoja, kjer Slovenija beleži kontinuirane nastope atletov na najvišji ravni. V organizacijskem smislu pa bo prav gotovo izstopala organizacija Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliki planini, ki bo potekalo v skupni organizaciji Atletske zveze Slovenije, Evropske atletske zveze in izvedbi Kluba gorskih tekačev Papež ter Združenja za gorske teke pri AZS.

Gre za enega najpomembnejših mednarodnih atletskih dogodkov v Sloveniji v prihodnjih letih, kjer si  Slovenija upravičeno obeta tudi dobrih uvrstitev, o čemer priča tudi pogled na bogato statistiko, glede na katero so naši gorski tekači med najbolj trofejnimi predstavniki atletskih panog. Optimizem vzbuja tudi preteklo leto, ki je bilo za slovenske gorske teke eno uspešnejših doslej. Ob tem je pomembno tudi dejstvo, kaj organizacija takšnega dogodka pomeni za lokalno in regionalno okolje v širšem turističnem in promocijskem smislu. Na prvenstvu bo nastopilo od 400 do 500 tekačev in spremljevalcev, kar pomeni izvrstno promocijo Velike planine in okolice, ki slovi po svoji lepoti in pestrosti terena, ob tem pa naj izpostavim tudi izjemno angažiranost Občine Kamnik, ki je vredna vse pohvale.

Dejstvo, da bo dogodek letos gostila Slovenija, pa je tudi dokaz o zaupanju ter velika pohvala izjemnim organizatorjem KGT Papež. Slednji so se izkazali že v preteklosti z organizacijo številnih tekem na najvišji svetovni ravni, med drugim celo svetovnega prvenstva v gorskih tekih leta 2010 v Kamniku ter vsakoletnih tekem svetovnega pokala, s katerimi dokazujejo razširjenost in kvaliteto gorskih tekov tako v organizacijskem kot v tekmovalnem smislu. Za to jim iskreno čestitam tudi s strani Atletske zveze Slovenije.

Prepričan sem, da se nam obeta novo vrhunsko tekmovanje. Tekmovalcem želim veliko uspeha in nepozabno izkušnjo, vsem, ki kakorkoli sodelujejo pri dogodku, pa veliko sreče in užitkov pri spremljanju tega enkratnega dogodka.

Roman Dobnikar, predsednik AZS